Press "Enter" to skip to content

Hírlevél féleség, 2017.02.22./25.

2017.02.24-én tavaszi nagytakarítás lesz a kerületben. Nagyszerű lehetőség, hogy a BLV költségére megszabaduljunk a felgyülemlett lomoktól. Az évek óta tartó fáradozásunk következtében a padlás és a pince is viszonylag rendes állapotban van, miután a gazdátlan rekeszek tartalmát kicipeltük néhány együttműködésre hajlandó tulajdonossal, néhány barátunkkal és néhány környékbeli hajléktalannal.

Most azok a pincék vannak soron, amelyeknek ismertek a tulajdonosai és láthatóan tök felesleges, használhatatlannak tűnő göncökkel vannak tele. Nagy örömmel vennénk, ha megjelennének és/vagy legalább hozzájárulnának a pincerekeszük kipakolásához a Cana és Társa Kft. Huszárné Molnár Rózsa, Farsang Zsófia, Abraham Divon, Mátai József és Kézér Csaba. (Csaba már lépett ez ügyben.)

Emlékeztetőül írom, hogy a pincébe lettek letrógerolva azok a dobozok, göngyölegek, amelyeket az új nyomtatók, kávéfőzők, mosógépek, mikrók, stb. boldog tulajdonosai a szeméttartályok tetejére/mellé levágtak, és amelyeket természetesen a szemetesek nem szállítottak el. Külön kedvenceink azok, akik a kapu alatt hagyják suttyomban a megunt bútoraikat, lebontott galériájukat (a legviccesebbek pont akkor, amikor irodalmi estre várjuk a környék kultúrával megfertőzött egyedeit). Akik magukra ismernek, azokat (is) lelkesen várjuk egy kis közmunkára. Ha nem lesz elég önkéntes, akkor Homa Zoltán közös képviselő szervez – természetesen pénzért – melósokat. Néhány kép emlékeztetőül, katt ide.

Egyre többen panaszkodnak a „rövid távon kiadott” lakások körüli vircsaft miatt. Éjjel-nappal vonulás, elhajigált csikkek, ordibálás, lelépéskor teátrálisan a lábtörlő alá bevágott lakáskulcsok… A végérvényes szervezetlenségben a Gádor-lakás vezet, ahol a pilótavizsgás zár miatt néha órákig dekkolnak a bejutni szándékozók. Ma este egy kb. 8 fős moszkvai osztag küzdött a bejutással olyan műsort rendezve, hogy a kedvenc macskánk nem mert feljönni a földszintről. A legközelebbi közgyűlés napirendjébe javasolom, hogy vegyük fel ennek (persze nem a mafla macskánkra gondolok) a megbeszélését. Aki tud, igyekezzen utánajárni, hogy lehet ezt rendesen csinálni. Egyébként a már említett kamerarendszer üzemeltetését átvállalhatnák azok, akik miatt lényegében teljesen szabad a bejárás a házba.

Rendkívül rosszul állunk az épület felújításával kapcsolatos felmérések, engedélyek elkészíttetésével. Aggasztó, mert a médiából és építész körökből egyre többet lehet hallani a megjelenő műemléki pályázatokról. Ha nem lesznek a fiókból előhúzható, érvényes engedélyeink nulla eséllyel pályázunk. Kérem tekintsék meg az Árajánlatok oldalon a déBert építész iroda, teljes felújításra (tetőtértől a pince hasznosításáig) vonatkozó ajánlatát. A 345 millió forint megugorhatatlannak tűnik, ám okos hasznosítás, színvonalas tervek, profi pályázás esetén nem azok. (Bizonyára találkoztak az egyik közeli példával az Unger ház felújításával, persze a mi utunk nem pont ez.)

A 2016.01.19-i közgyűlés 4.2/2016.I.19-es határozata értelmében – egy éven keresztül – minden tulajdonosnak négyzetméterenként 100 forint plusz költséget kellett fizetnie 2016. február 1-jétől. (Lásd eHáz/Dokumentumok.) A 12 hónap januárban letelt, tehát februártól ismét a korábbi összeget várta/várja a könyvelő. (Nem hivatalosan a Tulajdonosok listája, H oszlopában található!)

A tetőtér beépítéssel kapcsolatban Kürti Virág egy kötetlen, tájékozódó megbeszélést szervezett a második emelet tulajdonosainak március 3-án 17:00 órakor a pinceklubban. Természetesen akit érdekel, szintén részt vehet megfigyelőként az egyeztetésen. Nagyon fontos, hogy előrelépésre csak a tulajdonosok teljes egyetértése esetén van esély!


Közben szerencsésen abszolváltuk a lomtalanítást. Mindenek előtt köszönet Kürti Attilának, Jeney Judának, Stephane Maret-nek, Mátai Józsinak, hogy kitrógerolták külső (pénzes) segítség nélkül a rengeteg, felhalmozódott publikus lomot. Sajnos a magántulajdonban levők – a hozzájárulás hiánya miatt – maradnak jövőre.

Be First to Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .