Press "Enter" to skip to content

Ahogy a házmester látja

A falvágásos szigetelésről:

A szigetelés a HIO vállalása szerinti idő alatt, megtörtént július 20-ra a három külső homlokzaton.

Nem történt meg a VP16 és az épületünk közötti tűzfalon a szigetelés. Kék színnel jelölve az engedélyezési terven.

A kőlábakat (beszámozva) lebontották az árkád alatt, a helyreállítás során vissza kell építeni.

„Versenyen kívül” lebontotta a HIO a homlokzaton a vakolatot 50-60 cm magasságban, a sitt az árkád alatt van deponálva, el kell szállítani. További sitt a kapu alatt figyel az elszállításra! Szokás szerint.

Várat magára a homlokzaton a vakolat leverése és a sótalanítás. Nagyon sürgős! A kiszáradás és sótlanítás nélkül csak nagyon drága rendszerrel lehet, úgy bevakolni, hogy szép és jó is maradjon!

Készülőben van a fsz. 4. és a csokiüzlet helyreállítása, az összes többihez még nem láttak hozzá a szakemberek. Rendkívül lassan, szervezetlenül halad a munka, egyelőre két érintett, kártérítési igénnyel riogat.

—-

Nem találkoztam a közös képviselet elgondolásaival a helyreállításokkal kapcsolatban. Ide kattintva tölthető le az ÉP-MED Kft. 14 milliós(!) ajánlata, ami az összegen túl az elvégzendők tekintetében mérlegelendő.

Tető:

Tető állapota katasztrofális, a felújítás elhúzódása miatt miatt folyamatosan romlik, ami további költségnövekedéssel jár. Nagyobb esőzés, erős szél esetén bárhol előfordulhat, hogy nagy mennyiségű csapadék kerül a tetőtérbe, az átázott mennyezet leszakadhat. Kinek a felelőssége lesz!? A legsürgősebben hozzá kell látni a tervezéshez, az engedélyek beszerzéséhez, az értelmesen megszervezett kivitelezéshez akár kölcsönből.

Ha értelmesen állnak a dologhoz a tulajdonosok, akkor a tetőtér és az árkád hasznosításából talán elviselhető, albetétenkénti költséggel abszolválni lehet a tető ügyet. A homlokzatot meg bepucolja az, akinek nem tetszik. Attól, hogy ronda, nem dől össze a ház.

Egyebek:

Persze az is elgondolkodtató, hogy miért vertek be a Cukor utcai homlokzaton öt ablakot? Szégyen, ahogy kinéz a ház.

Továbbra sem történt meg a 2020-ra ígért áttérés az eHázra, ami lehetővé tenné a pénzügyeink kényelmes, otthonról történő áttekintését, ami a C19 miatt még indokoltabb lenne. Másrészt fontos lenne látni, rendelkezésre áll-e a fedezet a még folyamatban levő helyreállításokra, a továbblépéshez szükséges tervek és engedélyek elkészítéséhez?

A pince beázásának az okát továbbra sem sikerült kideríteni, megoldani. Különösen kínos, mert a közvetlenül érintett tulajdonos (a tervezett szigetelés elmaradásán túl) nem mer hozzákezdeni a lakás felújításához, hasznosításához ameddig biztosat nem tud.

A kapubejáró Dányiék lakása alatt be van ázva. Sanszos, hogy a nedvesség a második emeletről indul. Ili néni többször panaszkodott, hogy valami nem stimmel Kürti Attiláék fürdőszobája alatt. Meg kell vizsgálni!

A szomszéd épület sarkán (Apáczai Gimi) elszaporodtak a csótányok, éjszakánként bejárnak a házba, ami egy kicsit gusztustalan. Úgy látszik. ezt is nekünk kell megoldani egy kis fipronillal, illetve magánpénzből megoldotta Bába úr, a rovarirtó.

Be First to Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .