Press "Enter" to skip to content

Elérhetőség

A Társasházunk a belvárosban található a Papnövelde utcában található, melynek nevét az utca túlsó oldalán 1801 óta működő szemináriumnak, régiesen papnöveldének köszönhetjük.

A házunk pincéjében található Arany Oroszlán Klub weboldalán tanulmányozhatják az épület elérhetőségét, a parkolási lehetőségeket, stb.

One Comment

 1. Szeibert Éva Szeibert Éva 2012.06.28

  Amikor ebbe a házba költöztünk, még építették az Erzsébet hidat, 1964-től 1976-ig laktam itt. Ismertem Pivarcsi bácsit, akinek az üzlete épp a nagyszobánk alatt volt az utcafronton. Sokszor olvastam a cégtábláját, amire az volt írva: Pivarcsi Fülöp Polgári- és Papi szabó. Nem igen értettem, hogy miért kell a papit szabni?
  Az udvarban a bejárattal szemben lakott a Házmester asszony, Hollósi néni.
  Barátnőm, Varga Ica egyszer lelkendezve újságolta Anyukámnak, hogy a Hollósi néninek két cicije van.
  Anyu mondta neki:-Icukám, mindenkinek kettő van!
  Mire az Ica azt válaszolta:- De neki egymás fölött.
  Volt szerencsém ismerni az utolsó Vay Ádám leszármazottat Lexi nénit, aki énektanár volt. Sokat szenvedtünk, amikor órákat adott, bizony sokszor a vastag falakon is áthallatszott a vernyákolás.
  Ismertem a melegszívű Jeney nénit, aki mindenkivel kedves volt.
  A Rudán család közvetlen szomszédunk volt.
  László Géza bácsiék velünk szemben laktak.
  Mátai Józsival egy idősek vagyunk.
  Ezer szál, ezer emlék köt ehhez az ódon házhoz, aminek kapuján 48 éve léptem be először. Talán már számolni sem tudom, hány kedves szomszéd költözött el az élők sorából. Vannak olyanok, akiknek már a nevére, arcára sem emlékszem.
  Pár név a veszteségből. Jeney néni, Hollósi néni, Rudán bácsiék, László Géza bácsi és két fia, Pusztai bácsiék és a Pusztai Eszti lánya. Mátai néni, Balaskó néni, Vay néni és lánya Lexi néni, és akit nagyon szerettem, Varga Józsi bácsi.
  Istennek hála gyakran koptatom a vörös márvány csigalépcsőt, mert a Szüleim itt élnek. Bízom benne, hogy még sokáig élvezhetem a szeretetüket ebben a nagyon szép és nagyon régi házban. Úgy legyen! Ámen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .