Press "Enter" to skip to content

Őszi beszámoló

Tisztelt Tulajdonostársak, Lakótársak!

Néhány sorban szeretnék beszámolni Önöknek a Társasház állapotáról, a kialakult helyzetről, a megoldandó legfontosabb feladatokról.

  • Idén másodszor nyitottuk meg a házat a Kulturális Örökségi Napok alkalmából. Jóval többen látogattak meg bennünket mint tavaly, ami bizonyára annak köszönhető, hogy Kürti Attila tulajdonostársunk jóvoltából vendégül láthattuk a Magyar Pékek Fejedelmi Rendjét, akik nem jöttek üres kézzel, több mint 40 ezer forint értékű pogácsával leptek meg bennünket, illetve a látogatókat. Sok érdekességet hallhattunk tőlük a a klasszikus,  magyar pékárukról, illetve a pincében a kemencét ők mutatták be. Kürti Attila a Szent Benedictus Borrend lovagja jó pár üveg kitűnő borral, dióval, szőlővel és más gyümölccsel kedveskedett a vendégeknek és persze azoknak, akik a házól idelátogattak. Azt reméljük, hogy a rendezvény hozzájárul a házunk nagyobb megbecsüléséhez, törekvéseink megvalósításához. Várhatóan a Kincses Belváros Kalendárium szeptemberi bejegyzése rólunk fog szólni.
  • Remélem többeknek feltűnt, hogy a kapubejáró és a teljes földszint a KÖN-re szépen rendbe lett téve. Ez azt jelenti, hogy mindenütt le lett verve a felázott vakolat, amit lélegző vakolattal pótoltak abban a reményben, hogy a talajvíz legközelebbi megemelkedése nem fogja ledobni a vakolatot, ehelyett a vakolat a vizet egyszerűen átengedi. Reméljük a legjobbakat. A falak a stukkó javítását követően a korábbival megegyező színnel lettek lefestve, a munkások az első emeleti függőfolyosó alatt a vízorrt mélyebbre vésték, hogy az aláfolyó víz lecsepegjen, és ne hulljon le a vakolat. Az udvar viszont elég mocskos maradt, igyekszünk gőzborotvával, vagy egyéb nagynyomású módszerrel mielőbb megtisztítani.
  • Tájékozódásom szerint a lélegző vakolat négyzetmétere (bontással) együtt 7-10 ezer forint, a festés 2-2.5 ezer forint négyzetméterenként. A munkát a Vari-Coord Kft. végezte, 7 ezer és 2 ezer forint négyzetméterenkénti árral. 103 m2 kapubejáró + 198 m2 udvar + 16 m2 tároló = 317 m2 x 2,000.- = 634,000.-  Ft. Ehhez a 20 m2 x 7,000.- = 140,000.- Ft volt a lélegző vakolat. A teljes költségnek bruttó 774,000.- Ft-ot számoltunk, a számla 600,000.- Ft + Áfa azaz 762,000.- forintról szólt. Az összeget a Vari-Coord tartozásába számítjuk bele.
  • Pénzügyeink kicsit jobb állapotban vannak, mint korábban. Jelenleg a számlánk egyenlege 497 ezer forint. Köszönet azoknak, akik az értesítés hatására hátralékukat rendezték.
  • Megállapodtunk a Danubia Estate ingatlanos céggel, hogy a hátralékukat rendezik, és a továbbiakban évente kétszer számlázunk, félévkor, és az év végén.
  • A pénzügyi helyzet javulás lehetővé tette, hogy két 6 kg-os tűzoltó berendezést felszerelését megrendeljük, a felszerelésükre a napokban kerül sor.
  • Van egy 20 ezer forintos ajánlatunk a Társasház Tűzrendészeti szabályzatának kidolgozására. Ez azt jelenti, hogy egy szakértő a padlástól a pincéig átvizsgálja a házat, és jelzi, mibe szaladhatunk bele, ha a tűzoltóság kijön ellenőrizni a házat, és természetesen elkészíti a szabályzatot is. Igyekszem a klubban szervezni egy tűvédelmi oktatást, melyen a gyakorlatban is ki lehet próbálni a készülék kezelését. Hatalmas károktól kímélhetjük meg magunkat, ha van mivel oltani a tüzet, és tudjuk is használni.
  • Egy korábbi, elég súlyos viharkár után rendbe tetettük a tetőgerincet, de a munka fel lett függesztve, mert a hiányzó kúpcserepeket le kell gyártatni, reméljük, hogy a munka hamarosan befejeződik.
  • Hamarosan elkezdődik a kéménymagasítás miatt érintett lakások felmérése. Kérem a tulajdonosokat, hogy a bejutás biztosításával segítsék elő a felmérés mielőbbi befejezését, hogy az érdemi munka elkezdődhessen.
  • A beadott kéményfelújítási pályázatunkhoz megkaptuk a műszaki ellenőrt, igyekszünk a magasítással együtt elvégezni a munkát, hogy lehetőleg egy felfordulással megússzuk.

Be First to Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .