Press "Enter" to skip to content

Hírlevél féleség

A nyár végi szorgos időszak lecsengett, illetve felfüggesztődtek a kéményekkel kapcsolatos munkák. Sajnos mind a Globál Generál, mind a Veres 16 Kft-nek ügyvédi felszólítást kellett küldenem, melyek itt és itt olvashatók. Időközben mindkét cég megkeresett, de érdemi előrelépés nem történt, a VP16 most a FŐKÉTÜSZ hozzájárulására vár, hogy a ventilátorok helyett engedélyezzék a düse-k felszerelését. A munka folytatására Kirschner Tamás szerint februárban kerülhet sor.

Fontos lenne egy kicsit figyelmesebbeknek lennünk egymással szemben. Néha borzasztó ízléstelen a kapu alatt a szemétgyűjtők állapota. Gyakran pizzás és fénymásolópapír dobozok, kidobott ruhaneműk hoznak ránk szégyent napokig, ameddig szegény takarítónő fel nem adja, és el nem tünteti őket. Nem feladata a göngyölegek feldarabolása és a papírgyűjtőbe passzírozása. Persze megbeszélhetem vele, hogy némi fizetésemelésért vállalja.

Február 4-én a pincében nagytakarítás lesz. A részleteket itt olvashatják. Ha valakinek van kidobni valója, most lehozhatja, sőt elég ha szól, és levitetem az itt dogozókkal. Két embert felbéreltem, de reggel 8-tól késő délutánig várunk önkénteseket is erre a nem éppen kellemes munkára. A további tervekről szintén az előző linken olvashatnak.

Többeket nagyon zavar, hogy néhányan elfelejtkeznek arról, hogy nem egyedül laknak az épületben, illetve arról, hogy vannak, akik éjszaka pihenni szeretnének. Egy-egy előre bejelentett buli azt gondolom elviselhető, de a rendszeres, hajnalig tartó vircsaft nem. Az albérlők ez-irányú vitézkedése ügyében a tulajdonos felelős!

Folyamatosan, és mindeddig sikertelenül igyekszünk hasznosítani az árkád területét. Szerencsére peres állapot már nincs a Vari-Coord és a Társasház között, de megoldást még nem találtunk, keressük. A közelmúltban megkeresett Pásztor képviselő úr és az Inter Galéria tulajdonosa Lapu Mihály, hogy esetleg kiállító termet létesítenének egy kis kávézóval az árkád alatt Takács úr tulajdonának bevonásával. A vállalkozás megvalósításához – ha minden jól megy – az Önkormányzat is hozzájárulna. Január 29-én 16 órakor a Cukor utcában a FIDESZ klubban Lapu Mihály jótékonysági árverést tart, melyre szeretettel várja a ház lakóit is. A részletekről itt lehet olvasni.

A bevételre nagy szükségünk lenne, mert az épület homlokzata kezd egyre gyalázatosabban kinézni. Ha sikerül kimásznunk a kémény-ügyből és az elszámolást követően megkapjuk a megnyert pályázati összeget, akkor sort kerítünk a ház küllemének valamilyen mértékű javítására. Erre talán az is reményt ad, hogy csökkent (de messze nem szűnt meg) a kintlévőségünk, már csak egy notórius nemfizetőnk van. Ha rajtam múlna vele szemben is megszüntetném az ilyenkor kötelező behajtási procedúrát, ám ahhoz neki is lépnie kellene. Köszönet mindazoknak, akik saját, nehéz helyzetükben is lehetővé tették a közös költség befizetésével, hogy nincs semmiféle tartozásunk.

Szeretném felhívni a figyelmet, hogy van a társasházban egy tulajdonos akik amellett, hogy borlovag, nagy gyakorlattal rendelkező biztosítási szakember. Mindenkinek a figyelmébe ajánlom, hogy ha kétségei vannak a saját biztosításával kapcsolatban, vegye fel vele a kapcsolatot. Nagy valószínűséggel többen vannak, akik duplán fizetnek épületbiztosítást, stb. Kürti Attilát a 20/347-38-11-es telefonon, vagy a attila.kurti@groupamagarancia.hu email címen érik el.

Köszönettel, J.A.

U.i.: Talán még annyit, hogy megjelent a Kincses Belváros 2014-es Kalendáriuma, melyben sok-sok érdekes cikk mellett a házunkról is olvashatnak. (A kalendárium a Petőfi Sándor utca 5-ben a FUGA Budapesti Építészeti Központban kapható.)

Be First to Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .