Press "Enter" to skip to content

Hírlevél féleség 2015. május 3.

Tetőjavítás

A napokban befejeződött. Az első „teszten” sikeresen teljesített, sehol nem találtam beázást a csendesen csordogáló esőben. A kivitelezőkkel megbeszéltem, hogy a következő kiadós eső során közösen megvizsgáljuk, hogy van-e még hiba, és azt garanciában kijavítják.

UPC

A kábelek kiépítése „beruházás” keretében történik. A munkát a Blaha Lujza tér melletti UPC ügyfélszolgálat menedzseli, 1073 Budapest, Erzsébet krt. 5. A kiépítést prioritással kezelik, ha 2-3 üzleti előfizetőt tudunk prezentálni, ami némi plusz költséggel jár, viszont több szolgáltatást, gyorsabb rendelkezésre állást és további előnyöket jelent. A részletek itt. A tervezett szerződéshez szükséges nyilatkozatot ide kattintva olvashatják.

Két módszert lehet választani, vagy személyesen felkeresik az irodát, vagy meghatalmazást adnak a közös képviselőnek. Akik szándéknyilatkozatban vállalták a UPC-re történő váltást, a levélszekrényükben megtalálják a meghatalmazást, kérem mielőbb töltsék ki, vagy keressék fel a jelzett kirendeltséget, hogy megszűnjön internet ügyben a jelenlegi, áldatlan állapot.

Tűzrendészeti felülvizsgálat

Elkészült az épület tűzrendészeti felülvizsgálata. Kérem, hogy az alábbi anyagokat szíveskedjenek áttanulmányozni, mert a tulajdonosoknak nyilatkozatot kell tenni, hogy a tűz megelőzése, illetve tűz esetén az abban foglaltaknak megfelelően járnak el. A lényeg, hogy minden szinten és a padlás bejáratánál található egy működőképes tűzoltókészülék.

Új könyvelési rendszer

Új könyvelési rendszerre tértünk át, de finoman fogalmazva nyögvenyelősen megy a bevezetése. Nagyon bízom abban, hogy ezek csak kezdeti nehézségek, talán csak a szükségesnél jobban el van havazva az új könyvelő. Gond viszont az, hogy az elszámoló közgyűlés anyagait ezzel a programmal szeretném összeállítani, félő, hogy kicsúszunk a törvény által előírt határidőből.

Pályázat

Ismét sikeres volt a Budapest Bank Budapestért Alapítványnak beadott pályázatunk. 150 ezer forintot kaptunk a korlátok és tartók felújítására, festésére. Ez az összeg természetesen nem elég a szakemberekkel történő munkára, de ha összefogunk, akkor egy hétvégén némi irányítással kivitelezhetjük ebből az összegből.

Épületszigetelés

Folyamatban van az épület szigetelésének megoldása, ami azért fontos, mert enélkül nem kapunk engedélyt a homlokzat rendbetételére. Két koncepció küzd egymással: A HIO Kft. falfűrészeléses technológiája és a Varga Lea – Iványi János féle drain-csöves technológia.

A legutóbbi helyszíni szemlén részt vett a HIO igazgatója, és részletesen (szerintem meggyőzően) bemutatta a Szerb utcai templom kerítésén a módszert. A Iványi úrék ígéretet tettek az alternatív, drain-csöves megoldás árajánlatának elkészítésére.

Kupi a házban

Azt gondoltam, hogy nyelvi probléma a szelektív szeméttárolók helytelen használata, de úgy tűnik inkább a kulturális attitűd zavaráról van szó. A tulajdonosok felelősek az albérlőik viselkedésért. Éjszakai vircsaft, almacsutkák szétdobálása, bagózás közben turházás az emeletről. Igen, borzasztóan hangzik, de ezt másként nem nagyon lehet nevezni.

A felújítások során keletkezett károkért és kényelmetlenségekért, a melósok viselkedéséért szintén a tulajdonosok felelnek. Hetekig nem vitték el a szelektív hulladéktárolók tartalmát a beledobált, kiürült festékes pitlik miatt. Végül a takarítónő csinált rendet, megkímélve a társasházat egy szaftos büntetéstől.

SZMSZ

Szükség van az SZMSZ és a házirend felülvizsgálatára a rugalmasabb döntéshozatal és a civilizált együttlét biztosítására. Megköszönöm azoknak, akik a mellékelt anyagot átnézik, és javaslatokat tesznek vele kapcsolatban akár korrektúrával beleírva a jelzett anyagba.

Árkádia

Sajnos nem volt egyértelműen sikeres a tavalyi próbálkozásunk az árkád megnyitása tekintetében mert nem az lett amit vártunk. Ugyanakkor komoly „kapcsolati tőkére” tettünk szert mert egyesek botránkozva, mások biztatva, megint mások elragadtatva nyilatkoztak az „intézményről”. Többek biztatására szerettem volna idén is lehetővé tenni, hogy az erre járók egy kis beszélgetésre bejöhessenek, de egyelőre nem sikerült megvalósítani. Továbbra is feladat és lehetőség az árkád használata, hasznosítása!

Arany Oroszlán Kulturális Egyesület

Társasházként és magánszemélyként sok lehetőség van arra, hogy különböző pályázatokon indulva kicsit javítsunk a környezetünkön. A lehetőségek kiterjesztése érdekében ésszerűnek tűnt, hogy egyesületi formában is pályázni tudjunk. Ráday Mihály felajánlotta, hogy a Városvédő Egyesület helyi csoportjaként működjünk. Dr. Holló Szilvia Andreával ezt átbeszélve arra jutottunk, hogy jobb ötlet egy saját egyesület létrehozása, mert nem biztos, hogy lesz annyi kapacitásunk, hogy a V. E. elvárásainak becsülettel megfeleljünk, illetve a saját út választása nagyobb függetlenséget biztosít. Az A.O.K.E. alakuló ülése megtörtént, bejegyzése folyamatban van dr. Szeéphalmi István ügyvéd úr jóvoltából.

[box]Külön megköszönöm, ha az észrevételeket, véleményeket hozzászólások formájában tennék meg, hogy megismerjük egymás álláspontját a lehetőségek szerinti legjobb megoldások megtalálása végett.[/box]

Be First to Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .