Press "Enter" to skip to content

Lomtalanítás és pályázat

Lomtalanítás

Február 26-án pénteken lomtalanítás lesz. Mindenkit (tulajdonosokat és itt lakókat) várunk délután 3 órára, hogy közösen kirámoljunk minden felesleges dolgot a kapu elé a házból. Védőkesztyűt, pormaszkot adunk, reflektort a világításhoz a pincében biztosítunk, ahol több felírat nélküli, évek óta érintetlen tároló van, ezek kitakarítására (a tavalyi akcióhoz hasonlóan) sort kerítünk.

Azonosítható tulajdonossal rendelkező, rekeszekben is van iszonyú mennyiségű feleslegesnek tűnő kacat, azokat is szívesen kicipeljük a tulajdonos hozzájárulásával.

Ha valakinek a lakásában vannak felesleges dolgok, kérem, hogy jelezze és segítünk lecipelni.

A Városüzemeltetés ingyen elviszi a szemétkupacot, ezzel 70 ezer forintot (két konténer elszállítását) spórolunk meg.

Műemléki pályázat

Sajnos nem tudunk indulni a műemléki pályázaton a tető felújítására, mert 7.5 millió forint önrészre lenne szükség, továbbá a tartószerkezeti változtatások miatt (2-3 gerenda cseréje, több megerősítése) építési engedély köteles a munka. Az építési engedélyhez teljes felmérési és helyreállítási dokumentációt kell készíttetni építészeti és tartószerkezeti fejezettel. (Elkészítése ajánlatkérés szinten folyamatban van.)

Nagyon fontos, hogy közös költségből nem lesz annyi pénze a háznak, hogy egy ilyen méretű munkát elvégeztessünk, még akkor sem, ha valami csoda (vagy határozott fellépés) folytán a hátralékosok fizetnek. A hiányzó összeget takarékoskodással, és az épület bizonyos részeink hasznosításával tudjuk előteremteni.

Két, esetleg három jelentkező van, akik igényt tartanának a lakásuk felett a padlástérre. Ebből 5-10 millió forint bevételre számíthatunk. Ehhez alapító okirat módosításra van szükség, ami 100%-os tulajdonosi hozzájárulással tehető meg.

Irtózatosan fontos, hogy ne akasszuk össze egymással a bajuszunkat, mert nem tudunk előrelépni egyetértés híján, egyetlen felbőszített tulajdonos keresztülhúzhatja a szándékainkat. Mindenkit megkérek, hogy az indulatoskodás helyett érdemi megoldás keresésével, civilizált kommunikációval próbálkozzon. A január 19-i közgyűlésen kialakult morgolódás (szelíden fogalmazok), rossz hangulat sehová nem vezet.

A Kürti Attila által február 18-ra szervezett jó hangulatú összejövetel képei ide kattintva megnézhetők. Takáts Orsolya,  a City TV gyártásvezetője megígérte, hogy jelzi, mikor kerül adásba a riport az előadásokról. A Mai Belváros következő számában is lesz róla cikk.

J.A.

Be First to Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..