Press "Enter" to skip to content

Tetőtér beépítés? Na neeeeee! Vagy mégis? De hogyan?

Az utóbbi időben egyre többen gondolják úgy, hogy a tetőtér/padlástér beépítés oldja meg az épület kötelező karbantartásának a gondját. Meglehetősen komplex “trükkről” van szó, hiszen millió olyan dolog együttállására van szükség, amelyeknél sokkal egyszerűbb ügyekben sem szoktak megegyezni a társasházakban.

Nagyon sok fórumon, előadásokon igyekszenek “kivesézni” a tudnivalókat, a szükséges feltételeket, melyek az esetünkben a műemléki ügyekkel nehezítettek.

Az alábbi linkeken egy webinárium nem publikus anyaga érhető el. Nagyon fontos lenne, ha a tetőtérbeépítéssel kapcsolatos közgyűlés előtt lehetőleg mindenki venné a fáradtságot, és meghallgatná legalább a pirossal kiemelt előadásokat. Ha valamilyen szinten sikerül mindnyájunknak “képbe kerülni”, akkor nem baromságokon fogunk vitatkozni és hülyét kapni az végérvényesen értetlenek miatt, hanem talán érdemi döntéseket tudunk hozni véges idő alatt.

A linkekre kattintva kezdődik a jelzett rész. Mindegyik időtartamát is jelöltem, mert a lejátszás nem áll le automatikusan a jelzett idő múlva… A videók minősége nagyon gány, de remélem a lényeg “átjön”. (A lényeg az, hogy komoly szakmai előkészítéssel és maximálisan együtt gondolkozva tudunk eredményt elérni, és ez nem lehetetlen…)

  1. Tetőtér-beépítés építésügyi feltételei 2019. március 15. napjától. (45 perc 40 mp) Baksa Lajos településmérnök, vezető-tanácsos, építésügyi hatósági irodavezető.
  2. Műemlék épület tetőterének beépítési feltételei. (27 perc 21 mp) L. Balogh Krisztina okl. építészmérnök vezető tervező, településtervező, műemlékvédelmi szakmérnök (ME Építészeti Helyettes Államtitkárság főosztályvezetője)
  3. Tetőtéri ablakok szakszerű tervezése, beépítése és ellenőrzése. (27 perc 4 mp) Bedekovits Csaba kereskedelmi vezető (VELUX Magyarország Kft.) Bíró András alkalmazástechnikai és műszaki szakértő (VELUX Magyarország Kft)
  4. A tetőtér-beépítés az építész szemével. (31 perc 5 mp) Huszti István építészmérnök
  5. Tűzvédelmi követelmények, kockázatok. (41 perc 48 mp) Dr. Takács Lajos Gábor egyetemi docens (BME Épületszerkezettani Tanszék)
  6. Tetőtér-beépítés és a szerzői jog. (28 perc 14 mp) Dr. Barta Judit egyetemi docens, Nemzeti Közszolgálati Egyetem
  7. Tetőtér-beépítés leggyakoribb hibái: légzárás, átszellőztetés. (35 perc 31 mp) Farkas Imre ügyvezető, okl. gépészmérnök, okl. épületfelújítási szakmérnök (Dörken Kft.)
  8. A tetőtér-beépítés jogi akadályai és megoldások. (53 perc 32 mp) Dr. Jámbor Attila ügyvéd, a SZIE Ybl Miklós Építéstudományi Kar oktatója, az Építésijog.hu portál szerkesztője
  9. A tetőtér-beépítés jogi akadályai és megoldások (folytatás) (4 perc 25 mp) 

Be First to Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .