Press "Enter" to skip to content

Kémény rekonstrukció státusz 2013.11.26.

A Veres Pálné 16. tűzfalától 15 méteren belüli kémények:

A szélárnyékban levő kémények bélelése 4 kürtő kivételével megtörtént. A kimaradt albetétek:

A bélelési munkát több körülmény nehezítette (a hibás korábbi felmérés miatt a FuranFlex bélések utólagos, gyári hosszabbítása, néhol a nagy magasság, leszakadt kéménybélés, stb.) ám Steierlein Zoltánék becsülettel megküzdtek a kihívásokkal.

Sajnos későn derült ki, hogy a T elágazásokat P1 nyomásfokozatú elemekkel kellett volna szerelni annak ellenére, hogy a jelenleg alkalmazott fűtő berendezések ezt nem indokolják. Későbbi cseréjük az alkalmazott technológia miatt nehézkes és költséges lesz.

November 5-én úgy állapodtunk meg (Kirschner, Kovács Norbert, dr. Vudi, Jeney), hogy a V16 lépéseket tesz az építési engedélyben szereplő huzatfokozó ventilátorok helyett, düse-k felszerelésének engedélyezése ügyében. Egy hónapja nincs hír a döntésről és teljesen leállt a munka. (Rendes Istvánék úgy találták, hogy a FŐKÉTÜSZ-höz egyébként csak egy építési engedély kérés került leadásra a P2-ből (Kocsor Antalé)).

Érthetetlen a dologban, hogy ezt a munkát 2012. augusztusában(!) be szerette volna fejezni a V16 Kft. egy 2012. júliusi megbeszélés szerint.

A 15 méteren túli kémények rekonstrukciója:

Az LTP felhasználásának igazolása miatt még a munkálatok elején, első részszámla címen kifizettünk 2,221,320.- forintot, hogy ne bukjuk el az állami támogatást.

A munka elvégzésével a Globál Generál Kft.-t bíztuk meg, miután úgy értesültünk, hogy a V16 velük dolgoztat, illetve versenyképes árajánlatot ők adtak.

Tekintettel arra, hogy az eredmény úgy gondoltam nem felel meg a szerződésben vállalt „legmagasabb előírt követelményeknek” email-ben reklamáltam a cég vezetőjénél. (Ezeket a kifogásokat gyakorlatilag dr. Vudi Csaba műszaki ellenőr szintén megfogalmazta az építési naplóban, bár ez egy kicsit nehezebben olvasható.)

Ezt követően bizonyos dolgok javításra kerültek, de még mindig nem megnyugtatóan, így ezt egy újabb reklamáció követte.

A költségvetést tételesen összevetve a valóban elvégzett munkákkal, illetve a 2013-as Építőipari Költségbecslési Segédlet áraival  – úgy gondoltam, hogy bőven bele kell, hogy férjen a 15 méteren belüli kémények javítása és a további két kéményseprő járda járófelületének javítása.

Sajnos sem az ezzel kapcsolatos levelemre, sem arra, amelyben kértem (a pályázati elszámoláshoz) a felhasznált anyagok számláit és minőségi bizonyítványait – a kivitelező – Kovács Norbert úr máig nem válaszolt.

Október 30-án egyébként a FŐKÉTÜSZ Nyilatkozatban átvette a 15 méteren túli kémények rekonstrukciós munkáit. Sajnos előre nem értesítették a Társasházat, így a Fsz.1, I.9, I.14, I.14/a, II.18 és II.24-es lakásba nem tudtak bejutni, itt a vizsgálatot meg kell ismételni, fűteni sem szabad. (Kérésemre, a megismételt vizsgálatra december 5-én, csütörtökön kerül sor. )

November 18-án egy 4 m3-es konténerrel (plusz néhány sittes zsákkal) elszállították az összegyűlt bontási anyagot és egyéb hulladékot, azóta nem volt mozgás a házban. Türelmesen várunk, várunk, várunk…

JA

Be First to Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .