Press "Enter" to skip to content

Ajánlatkérés a ház fűtési koncepciójának kidolgozására

A társasház kéményei elég rossz állapotban vannak. A Veres Pálné u. 16. emeletráépítése miatt felül kell vizsgálni, a tűzfaltól 15 méteren belül található kéményeket és a hozzájuk tartozó berendezéseket, mielőtt az új szintre kiadják a lakhatási engedélyeket.

A fentieket tekintve indokoltnak látszik, hogy komplex megoldást keressünk egy a kamarai jegyzékben szereplő, referenciával rendelkező épületgépész szakember megbízásával, akinek a feladata egy koncepció kidolgozása lenne:

  • Fel kell mérni a ház, fűtési rendszerének az állapotát. Melyek a csak szellőzésre szolgáló kémények, melyek a működők és ahová csatlakoznak, ott milyen fűtés van. Ez azért fontos, mert a szellőzőkhöz például nem kell tisztító nyílás, ezeket nem kell seperni sem.
  • Ki kell választani lakásonként az optimális, illetve a legújabb szabványnak megfelelő fűtési megoldást. Hagyományos, vagy turbó kazán kell? Meg kell vizsgálni, hogy lehetséges-e az udvari kifúvás, hiszen a korszerű kazánok jóval gazdaságosabbak és környezetkímélőbbek, mint a korábban telepítettek, és ezzel csökkenthetjük az aktív kémények számát. Fontos, hogy milyen korlátozások vannak érvényben ilyen tekintetben.
  • Meg kell becsülni a lakásonként költségeket esetleg több verziót is tekintve (hagyományos vagy turbó kazán, csővezetékek vagy kéménybélés, stb.).
  • Meg kell határozni, hogy milyen ütemben lehet kivitelezni a munkálatokat.
  • Ha a kémények száma esetleg lecsökken, akkor talán a kéményseprő járdákra sem lesz szükség, hiszen egy kibúvóval és létrával elérhetők, tisztíthatók.

Tovább akkor léphetünk, ha sikerült kidolgozni egy hosszútávú koncepciót, programot. Úgy gondoljuk ennek birtokában tudunk érdemi tárgyalást folytatni a Veres Pálné u. 16-os társasházzal. A kivitelező keresésére, a kivitelezésre is ezt követően kerülhet sor.

Javasolt tájékoztató anyagok:

Az árajánlat sablon ide kattintva tölthető le.

Az árajánlatot 2012. június 29-ig kérjük elküldeni a közös képviselő címére a sablon felhasználásával.

Jeney Attila

1053 Bp. Papnövelde u.2.
attila.jeney@gmail.com
Telefon: +36/1/317-99-82
Mobil: +36/30/9-642-179

One Comment

  1. J.A. J.A. 2012.06.26

    Egy ismerősömtől érkezett az alábbi, néhány, megfontolandó gondolat a fűtés korszerűsítésre vonatkozóan:

    A meglévő állapot konzerválása helyett, új energia takarékos megoldás kellene, mely természetesen plusz befektetéssel jár. Pl. ha közös hőközpontot építenétek akár kondenzációs üzemre, akkor lehetne energiát spórolni. Ehhez mindenhová hőmennyiség mérő kell és a meglévő rendszereket kondenzációs, azaz alacsonyabb hőfokra kell átépíteni. Ezt nem biztos hogy mindenki akarná. Most ha pl. 30 lakás van a házban ez 24kW-os kombi fali kazánokat feltételezve 30*24=720kW fűtési teljesítményt jelent. Egy közös kazán a felénél is kevesebből kifűtené az egész házat. A kondenzációs üzem előnyeit az alacsony hőfokú fűtéssel lehet kihasználni, ezért a meglévő 90/70 vagy 80/60 fok C-ra méretezett radiátorokat nagyobbra kell cserélni, de ha hőszigetelünk, lehet hogy a jelenlegiek megfelelnének. Egyébként a padló és fal fűtés lenne az igazi fűtési mód.

    A nyílászárókat rendbe kellene hozni először, meg hőszigetelni a külső falakat, padlás födémet stb.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .