Press "Enter" to skip to content

Elszámoló közgyűlést tartunk 2016. január 19-én.

Korábban szó volt arról, hogy a 2015-ös év elszámoló közgyűlését 2016 elején tartjuk meg a hatékonyság érdekében. Kérek mindenkit, hogy gondolja végig, mivel kell az alább jelzetteken túl foglalkozni, milyen napirendi pontokat vegyünk még fel. A hivatalos meghívót legkésőbb január 11-én szeretném email-ben elküldeni, addig kerem a hozzászólásokat, további ötleteket. A tervezettek:

 1. A közgyűlés levezető elnökének, jegyzőkönyv vezetőjének, jegyzőkönyv hitelesítőinek megválasztása.
 2. A közgyűlés napirendjének megszavazása.
 3. Beszámoló a Társasház 2015. évi munkájáról, gazdálkodásáról.
 4. A Társasház 2016. évi költségvetésének megbeszélése, elfogadása.
 5. … további pontok, amelyek a hivatalos meghívóig még felmerülnek.
 6. A prioritások meghatározása a felújítások tekintetében a beérkezett árajánlatok, szakvélemények alapján. (Tető, földszinti szigetelés, villamos felújítás…)
 7. Egyebek.  (Határozatot nem kell hozni.)

További tájékoztatás:

Nemrég FŰKÉTÜSZ vizsgálat zajlott a házban. A munkát végző szakember, Triszter Norbert felhívta a figyelmet arra, hogy a legújabb szabvány szerint a gravitációs kéménnyel szerelt (nem zárt égésterű) kazánok esetén a füstcsőbe tisztító idomot kell szerelni. (Teljesen abszurd ötlet, még soha senki nem tisztította ki a füstcsövet. A kéményt viszont a kéményseprők tévedésből sem tisztítják. Nekik elég, hogy kiverjék jó pénzért a tulajdonosoktól a kémények megközelíthetőségét.) A tisztítónyílás hiányát a vizsgálati lapon az Ellenőrzési szempontok Egyéb rovatában 3a-val jelezte. (Kézér, Pozsgai, Jeney (és bizonyára mások is) érintettek.) Megfontolandó, hogy a javítást egy kiszállással közösen végeztessék el az érintettek. 6-12 ezer forintra lehet számítani – ha komolyan kell venni. Azoknak, akik hozzájárultak, megmérte a füstgáz szénmonoxid tartalmát, mely értéknek 500 ppm alatt kell lennie. Akik hozzájárultak, azoknál mindenütt 20 alatt, 10-11 körül volt. Ez is szerepel a vizsgálati lapon.

A fedélszék részletes faanyagvédelmi szakvéleménye a felújításhoz (illetve a korrekt árajánlathoz) elkészült, ide kattintva olvasható. A felújítás árazatlan költségvetése ide kattintva tölthető le. Ha valakinek van megbízható tetőfedő szaembere, ezt a két anyagot kellene továbbítani nekik, hogy korrekt, összehasonlítható árajánlatot tudjanak készíteni.

Újra alakítottuk az Arany Oroszlán Kulturális Egyesületet, melynek a bejegyzését a bíróság korábban, formai hiba miatt elutasította. Akit érdekelnek a részletek:

A formai módosításokon túl csak az az újdonság, hogy a telephely (az egyszerűség kedvéért) nem a klubhelyiség, hanem a II. 20-as lakás. Az egyesület nyílt, aki egyetért az Alapszabályban kitűzött céljával, örömmel vesszük ha csatlakozik. Különösen örülünk a tulajdonosok részvételének.

A UPC-t az építési hatóság csak bevéséssel engedélyezi. Ha vésetünk, akkor indokolt a telefon és kaputelefon kábeleket is elhelyezni a létrehozott kábelcsatornába. A helyszínen vizsgálódó szakemberek egyhangúan javasolták, hogy egyúttal az erőáramú vezetékeket is itt helyezzük el, korszerűsítsük. Az épület elektromos rendszere a feltehetően az 1972-es teljes felújításkor került kiépítésre, ma korszerűtlennek mondható, nem szabványos. Néhány fénykép ide kattintva tanulmányozható a mai állapotról. A földszinti üzletek, az árkád, a pince, a klub külön körre kötendők. Az elosztó azon túl, hogy egy komplett gányolmány, mindössze 25 amperes. Ennek megnövelése ab start indokolttá teszi a teljes áttervezést, mert az ELMŰ nem fogja különben engedélyezni a bővítést. Ha a társasház bevételt remél az árkád, a pince, netán a padlás hasznosításából, akkor ezeket a fejlesztéseket el kell végezni. Úgy kell intézni a kivitelezést, hogy a bontást, helyreállítást lehetőleg ne kelljen többször elvégezni. Az épület villamos felújításának tervezésére eddig három árajánlat érkezett:

 1. Horváth Tibor árajánlata, 480,000.- Ft+ÁFA
 2. Taraj Márton árajánlata, 450,000.- Ft+ÁFA
 3. THERMO-LUX Kft. árajánlata, 550,000.- Ft+ÁFA
 4. egy negyedikre is van ígéret, de még nem érkezett meg.

Megjelent egy az NKA által kiírt műemléki pályázat, melynek anyaga ide kattintva érhető el. A közgyűlésen el kell dönteni, hogy indulunk-e, ha igen, mivel pályázzunk? Kérem, hogy akinek van rá ideje, tanulmányozza a kiírást!

Egy statikai szakvélemény készítése a 7-es 8-as albetét tekintetében 50 ezer forintba kerül, egyelőre takarékossági okokból nem kértem, hátha sikerül a Vari-Coord Kft-vel valamilyen módon egyezségre jutni az albetétek karbantartását illetően.

Az ÁNTSZ nem hajlandó vizsgálatot indítani a 7-es 8-as albetét állapota miatt, mert nem lakott, és nincsenek patkányok sem. Azt mondják, hogy ez a tulajdonos magánügye.

Talán a korábban említett folyosó repedésekkel sem kell különösen foglalkoznunk, egy elég régi KÖH-ös fotón pont úgy látszanak mint most.

Közös költség tartozások. Gosuly Jolán a társasház könyvelője pénteken veszi át a decemberi könyvelési anyagot, a 2015-ös év teljes könyvelése a hétvégén előáll. A hivatalos közgyűlési meghívó melléklete lesz, hiszen elszámoló közgyűlést tartunk.

Dr. Simon Zsuzsa jelzálogjog bejegyzését kezdeményezte a Körzeti Földhivatalnál a Vari-Coord Kft. tulajdonában levő albetétekre, melyet a Földhivatal elfogadott és bejegyzett. Takács József ellen is és dr. Szeéphalmi ellen is be van adva már a földhivatalba a jelzálogjog bejegyzési kérelem. A földhivatal ügyintézésére várunk. Ezzel párhuzamosan az ügyvédnő kezdeményezte az Ügyvéd úrral kapcsolatos, 2013-ben felfüggesztett per folytatását.

Kérek mindenkit, hogy az új előírások figyelembevételével készített Tűzvédelmi Szabályzat, Tűzvédelmi Házirend és Társasházi Tűzriadó Terv tudomásulvételét igazoló nyilatkozatot a közgyűlésen, vagy bármikor a közös képviselőnél szíveskedjen aláírni!

Az elszámoló közgyűlés jó lehetőség a közös képviselő munkájának értékelésére, felmentésére vagy megbízásának megerősítésére. Kérem, gondolják át!

Nagyon fontos lenne a Számvizsgáló Bizottság érdemi közreműködése a társasház életében. Kürti Attila lakótársunk nem tulajdonos (haszonélvező), ezért ezt a tisztséget – mint már volt róla szó – nem töltheti be. A legokosabb lenne a teljes SZB-t újraválasztani. Olyan emberek közreműködésére van szükség, akik érdemben tudják segíteni a mindenkori közös képviselő munkáját. Ha valakinek van ehhez a munkához affinitása, nyugodtan ajánlhatja magát is, megköszönjük.

A (saját) padlástér beépítésére ebben a pillanatban 3 igény van. Renzo Moshini megbízottja, Kutas Ági érdeklődött a műemlékeseknél, ahol Leposa úr a ház építési hatósági felügyelője azt mondta, hogy miután új lakószintről van szó, lift építésével kell kezdeni az akciót. Ez újdonság, nagyon el kell rajta gondolkozni.

A tulajdonosi közösség azt szeretné, hogy ha valakinek a padlástér beépítésével kapcsolatos igénye van, akkor legalább az engedélyezési eljáráshoz szükséges tervekkel álljon a közgyűlés elé. Pontos méretek, terület, beosztás, bejárat, ablakok elhelyezése stb. Ha valakinek segít, rendelkezésre tudom bocsájtani az épület terveit Archicad V16/V18 formátumban.

Kürti Attila nehezményezte, hogy a korábbi kulturális összejövetelekről nem készült híradás. Ezekkel az alkalmakkal a Dokumentumok, képgalériák – időrendben című oldalon lehet találkozni.

A bejegyzés a közgyűlésig változhat. Minden hozzászólásnak örülünk!

Munkaanyagok a közgyűlésre a 2015.12.31-i állapotról (az alábbi linkekre kattintva olvashatók, tölthetők le):

Azoknak, akiket a részletek is érdekelnek:

Be Sociable, Share!

Be First to Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.