Press "Enter" to skip to content

Hírlevél féleség 2015.12.03.

Néhány tulajdonossal egyeztetve felmerült annak lehetősége/igénye, hogy vásároljuk meg az épület Cukor utcai frontján található 26 m2-es üzlethelyiséget (6-os albetét). Csipánné Mészáros Júlia, majd Macharovszky Csaba a Vagyon-nyilvántartási és Hasznosítási Osztályon elmondta, hogy az üzlethelyiség bérleti jogáért a feltehetően januárban induló pályázaton lehet indulni. A helyiség 2004-ben rögzített értéke 6.5 MFt. Januárig ezt az árat várhatóan felülvizsgálják.

A várható éves bérleti díj az érték 2 és 7 közötti százaléka, attól függően, hogy milyen tevékenységet tervezünk benne. Ez tehát 2004-es szinten havi bruttó 14 és 48 ezer forint közötti összeg. (Két százalékot akkor kérnek, ha az üzlethelyiségben egy nonprofit intézmény működik.)

A helyiség használatának az lenne a lényege, hogy lejáratot lehetne képezni benne a kemencéhez, illetve az azt körülvevő akár 250 m2-t meghaladó térhez. A fűtés egy az üzlethelyiségben kialakított kazánnal megoldható (a kémény már ki van bélelve).

A UPC bevezetését a műemlékesek csak úgy engedélyezik, hogy ha bevéssük a vezetékeket a falba. A mai napon (2015.12.02.) megjelent tervezők az alábbiakat tartalmazó terv elkészítésére adnak árajánlatot:

  • A UPC kábelcsatornák bevezetése a bezárat előtti aknából a cselédlépcső előterébe. Itt és az első emeleten lesznek az elosztó szekrények a 29 albetéthez. Az Endorfine és a volt Pivarcsi üzletekbe (9, 10-es albetétek) a pincén keresztül vezetik vissza a kábeleket, a többi albetét a folyosón lesz megközelítve.
  • A falakon lógó telefon és kaputelefon kábeleknek is kell helyet biztosítani a készülő csatornában.
  • A fő mérőszekrényből a klubba vezető 220 V-os kábel részére szintén kell helyet biztosítani a tervezett csatornában.
  • A földszinten elhelyezkedő fő mérőszekrényt 25 amperről olyan teljesítményre kell növelni, mely elég a klub és a egy a kemence körül esetleg létrehozandó intézmény áramellátására, hogy akkor ne kelljen ismét újra.
  • A Vari-Coord Kft. helyiségében a szolgáltató kikapcsolta az áramot, így nem megoldott az árkád világítása. Az árkád és a 7-es 8-as albetét áramellátását szét kell választani, és a jelenlegi dzsumbujt meg kell szüntetni, mert így nem fogják engedélyezni a visszakapcsolást.

Apró formai hibák miatt nem volt sikeres az Arany Oroszlán Kulturális Egyesület megalakítása. A bíróság a határozatában jelezte, hogy ismét beadhatjuk az alapításra az igényünket, de a teljes procedúrát (alakuló közgyűlés, stb.) meg kell ismételni. Erre a közeljövőben sor fog kerülni. A cél, hogy az egyesület nevében (melynek a Társasház is alapító tagja lesz szándékunk szerint).

Az Önkormányzat hozzájárult, a kémények felújítása II. ütem pályázaton nyert 480 ezer forintos támogatás egy évvel történő meghosszabbításához, és ahhoz, hogy a tető felújítására fordítsuk az összeget.

2015-12-03_014326Jó hír, hogy Németh Barbara befizette a teljes tartozását (331 ezer Ft-ot), valamint a Patona és Társa Végrehajtó iroda átutalt a számlánkra  152 ezer forintot a 4-es albetét (Takács József) tartozása fejében.

2015.12.03-án felmérik a tető állapotát, hogy árajánlatot tudjunk kérni a felújításhoz. (A Veres Pálné 28-ban 110 m2 felújítása 2.8 MFt-ba került. A mi 1,000 m2-ünk eszerint 25.5 MFt lehet!)

Szeretnénk január 19-én elszámoló közgyűlést tartani.

Békés karácsonyi készülődést Mindenkinek!

 

Be Sociable, Share!

Be First to Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.